mikaelwalt

Jag kom på för någon månad sedan att jag skulle vilja bli den första svensken som skriver den svenska biografin om Walt Disney. Som det ser ut nu så finns det bara biografier om honom på engelska. Fast det finns en engelsk biografi som dom har översatt till svenska. Men tydligen innehöll den massa faktafel och falska påstående. Då undrar jag lite vad poängen är när man gör så. Känns bara att man vill då smutskasta personen som man skriver om. Det sägs att dom på Disney ville tysta ner författaren när han skrev boken. Kanske var det så eller kanske var det ett sätt och promota sin bok. Men i vilket fall så avskyr jag alla påstående och rykten som sägs om Walt Disney som man inte kan bevisa efteråt. Vad är meningen med det liksom?
Och eftersom jag är något av ett Walt Disney fan så skulle jag bara koncentrera mig på hans liv, hans familj, hans karriär, hur han skapade Musse Pigg och hur han byggde upp sitt företag steg för steg. ”Allt började med en mus.” sade han själv en gång. 🙂 Men det kanske är bara jag som tycker att Walt Disney är intressant  eftersom det inte finns någon biografi på svenska. 😉
Så länge som jag kan minnas har jag alltid tyckt om Musse Pigg och det var först när jag gick på gymnasiet som jag började läsa om honom, fadern till Musse. Det som jag fick reda på var väldigt fascinerat och intressant. Så när jag var på Disney World i Orlando förra året så köpte jag en biografi som jag har inte hunnit läsa än, men ska göra det inom närmaste framtiden för att det fanns en annan biografi om Walt Disney som verkade vara bra också. 🙂

SMB_Teaser_1-Sht_v9b_lgDet kommer upp en film på biograferna nu till vintern som heter Saving Mr. Banks som handlar om när Disney skulle ta boken Mary Poppins och göra den till film. Filmen är delvis baserad på verklighet, men mycket är påhittad tyvärr. Men ser väldigt mycket fram emot att se filmen, för att jag har länge varit se en film om just Walt Disney. Fast även om detta kommer vara en bit av hans liv och mycket vara påhittad så ska det bli kul och se.
Väntar dock på den biografiska spelfilmen om Walt Disney. Man kanske får vänta länge innan den kommer, om man inte tar i den saken själv. 😉

Klicka på affischen om ni vill se den större och trailern för filmen kan ni se här: